Vi ste ovdje: home > Kutak za goste > Česta pitanja

 

Zašto odabrati baš putničku agenciju PORTAL?

Portal je turistička agencija specijalizirana za privatni i hotelski smještaj na Trogirskoj Rivijeri. Sve smještajne jedinice u našem web stranici su osobno provjerene i posjećene od strane djelatnika agencije. Želja nam je objektivno predstaviti ponudu smještajnih kapaciteta i na taj način doći do zadovoljnih klijenata.

U kojim sve destinacijama iznajmljujete objekte?

Agencija  u ponudi ima objekte isključivo u okolici Trogira. Više o destinacijama trogirske Rivijere možete vidjeti na destinacije trogirske riviere.

Kome ću se obratiti ukoliko trebam pomoć ili preporuku?

Naš korisnički servis stoji Vam na raspolaganju 7 dana u tjednu. Kontaktirajte nas bez oklijevanja.

Što je moj izbor?

Ukoliko niste prilikom prvog posjeta našim stranicama rezervirali smještaj koji želite, a ne želite svaki put pretraživati ispočetka, potencijalne objekte možete pohraniti u "moj izbor". "Moj izbor" je popis objekata koji vam odgovaraju, Vaš izbor izleta i ostalih naših usluga.

Način poslovanja Portala?

Potvrdom rezervacije gost i agencija stupaju u pravni odnos. Na linku Opći uvjeti možete pronaći sva prava i obveze, kako gosta tako i agencije.  

Što je uključeno u cijenu najma?

Cijene koje vidite na stranici su konačne i nema skrivenih naknada. U cijenu je uključena boravišna pristojba (ako nije drukčije naznačeno u cijeniku), potrošnja struje i vode, posuđe, pribor za jelo, korištenje perilice rublja, perilice posuđa, TV SAT, klime (ukoliko se nalaze u smještajnoj jedinici) i završno čišćenje.

Kako mogu rezervirati?

Način rezervacije možete pogledati na stranici kako rezervirati

Kakav je proces plaćanja?


Na koji način mogu platiti?

Depozit možete uplatit na naš bankovni račun ili putem kreditne kartice. Više o načinu plaćanja možete vidjeti na nacin plačanja

Da li dobivam neku potvrdu o rezervaciji ili voucher?

Da, dobivate voucher odmah nakon što je rezervacija plaćena. Voucher je jamstvo da ste rezervirali smještajnu jedinicu iz naše ponude. Na njemu su navedeni svi relevantni podatci poput podataka o vlasniku, adrese smještajne jedinice, ime gosta, broj gostiju, datum dolaska i odlaska, iznos uplaćenog depozita i ostatak koji je potrebno uplatiti po dolasku.

Da li mogu povesti kućnog ljubimca na odmor?

Neki vlasnici iz naše ponude ne primaju kućne ljubimce u svoje objekte. Mogućnost prihvata kućnih ljubimaca i cijena naznačena je na našim stranicama uz svaku smještajnu jedinicu. Također je bitno u formularu za rezervaciju naglasiti da planirate povesti kućnog ljubimca.

Što će se dogoditi ako ne prijavim sve osobe?

Ukoliko više osoba nego je naznačeno na voucheru dođe u smještajnu jedinicu, pružatelj usluge ima pravo odbiti pružanje usluga smještaja dodatnim osobama ili ih smjestiti uz dodatnu naplatu koja će biti izvršena direktno pružatelju usluga. Iz tog razloga potrebno je prijaviti sve osobe i djecu.

Zašto na stranici piše da je smještaj raspoloživ, a dobivam negativan odgovor na postavljeni upit?

Zauzetost se mijenja vrlo učestalo, pogotovo u predsezoni i sezoni kada se mijenja gotovo iz minute u minutu. Zato se ponekad dogodi da popunjenost smještajne jedinice još nije ažurirana, a ona je već zauzeta.

Kad je dozvoljeno ući u apartman i kad se mora otići?

Dolazak u apartman je iza 14 sati, a odlazak do 10 sati. U slučaju da trebate doći ranije ili otići kasnije molimo Vas da nas unaprijed obavijestite. Ukoliko nemamo goste na dolasku ili odlasku taj dan rado ćemo vam omogućiti da dođete koji sat ranije ili odete koji sat kasnije, naravno bez naknadnog plaćanja.

Kako mogu doći do rezerviranog objekta?

Nakon uplate rezervacije na vašu e-mail adresu šaljemo vam voucher koji uključuje sve kontakt podatke o vlasniku i točnu adresu smještaja. Na raspolaganju Vam je i google mapa tako da možete vidjeti gdje se točno nalazi svaka smještajna jedinica. Ukoliko dolazite zrakoplovom možete unajmiti naš transfer od zračne luke do objekta. Sve detalje o transferima možete vidjeti transfer i taxi servis.

Kako ću dobiti ključ od smještaja?

Na voucheru ćete vidjeti kontakt podatke od vlasnika. Najmanje sat vremena prije dolaska u objekt kontaktirate vlasnika koji će vas u dogovoreno vrijeme primiti i dati vam ključeve od objekta.

Mogu li promijeniti rezervaciju nakon uplate?

Ukoliko je nakon potvrde došlo do promjena u rezervaciji poput broja osoba, termina boravka ili slično, dužni ste o tome obavijestiti agenciju. Promjenu mora odobriti pružatelj usluge.

Da li dobivam povrat novca ukoliko otkažem rezervaciju?

Uvjeti otkaza rezervacije ovise o datumu otkaza s obzirom na početak korištenja usluge. Detalje o uvjetima otkaza možete proučiti na sljedećem linku opći uvjeti 

Da li je čišćenje uključeno u cijenu?

Završno čišćenje je uključeno u cijenu, međutim čišćenje apartmana za vrijeme Vašeg boravka se ne podrazumijeva. Dobrim običajem u turizmu se smatra bacanje smeća kao i samostalno održavanje i čišćenje smještajne jedinice ukoliko se radi o dužem boravku.

Da li moram platiti cjelokupni iznos naznačen u voucheru ukoliko dolazi manji broj osoba od najavljenog?

Cjelokupni iznos naznačen u voucheru mora biti uplaćen i u slučajevima kada smještajnu jedinicu koristi manje gostiju nego što je ugovoreno. Iznimka su objekti u kojima je izražena cijena za extra osobu. Samo u tim slučajevima nije potrebno platiti cijenu za extra osobu ukoliko ista ne koristi smještajnu jedinicu.

Da li moram platiti cjelokupni iznos naznačen u voucheru ukoliko dođem kasnije ili odem ranije?

Cjelokupni iznos naznačen u voucheru mora biti uplaćen i u slučajevima kada gost ulazi u smještajnu jedinicu s jednim ili više dana zakašnjenja i/ili napušta smještajnu jedinicu prije datuma odlaska (pružatelj usluge nije dužan izvršiti povrat novca za dane koje gost nije boravio). Ukoliko se gost ne pojavi 24 sata od datuma početka pružanja usluga, pružatelj usluga nije više obvezan čuvati smještajnu jedinicu za gosta.

Koje su obveze gosta?

Gost je dužan platiti preostali iznos direktno pružatelju usluga prvog dana dolaska, pridržavati se kućnog reda u smještajnim objektima te surađivati s pružateljima usluga u dobroj namjeri, prilikom dolaska na odredište, pružatelju usluga predati dokument o plaćenoj usluzi (voucher dobiven poštom ili mailom) te provjeriti je li mu za ulazak u državu u kojoj je odredište ili susjedne zemlje potrebna viza. U slučajevima nepoštivanja ovih obaveza, gost snosi troškove i odgovara za učinjenu štetu. Potvrdom rezervacije gost se obvezuje da će, ukoliko uzrokuje bilo kakvo oštećenje u smještajnoj jedinici, pružatelju usluga na licu mjesta platiti svu uzrokovanu štetu. Ukoliko se gost ne pridržava kućnog reda (posebno se odnosi na uznemiravanje drugih gostiju iza 23 sata), pružatelj usluga ima pravo na prestanak pružanja usluga smještaja bez obveze povrata novca.

Da li mogu platiti ostatak iznosa direktno vlasniku putem kreditne kartice, čeka ili bankovne doznake?

Ne, nažalost to nije moguće budući da vlasnik nije u mogućnosti primiti takvu uplatu. Ukoliko ne želite nositi gotovinu možete je podignuti na bankomatima u Hrvatskoj ( u kunama) ili uplatiti deviznom doznakom ili kreditnom karticom na račun agencije obavezno najmanje 15 dana prije dolaska uz prethodnu obavijest.

Kome se obratiti u slučaju problema nakon dolaska u smještaj?

U slučaju problema vezanih za rezervirani smještaj obratite se djelatnicima Portala koji će pokušati riješiti reklamaciju putem telefona. Ukoliko to nije moguće u smještaj dolazi naš zastupnik.

Gdje mogu iznajmiti auto u Hrvatskoj?

Ukoliko ne planirate doći vlastitim prijevozom u Hrvatskoj, a želite se kretati neovisno o javnom prijevozu imamo rješenje za Vas. Automobile možete preuzeti u svim većim gradovima i zračnim lukama u Hrvatskom. Isto tako možete automobile preuzeti u jednom gradu ili zračnoj luci, a vratiti u drugoj. Rezervirajte automobil koji najbolje odgovara vašim potrebama iz naše bogate i najpovoljnije ponude rent a car servisa.

Gdje mogu saznati nešto više o trajektnim linijama u Hrvatskoj?

Naša agencija pruža i uslugu rezerviranja trajektnih karata za određena odredišta.

Planirate na put vlastitim automobilom i želite saznati sve o hrvatskim cestama.

Na sljedećoj stranici možete provjeriti sve informacije vezane uz hrvatske ceste. hac  Na ovoj stranici možete provjeriti koji su dijelovi autoputa dovršeni, cijene autoputa i mnoge druge informacije.

Koji su mi dokumenti potrebni za ulazak u Hrvatsku?

Sve informacija o dokumentima potrebnim za ulazak u Hrvatsku možete naći na www.mvpei.hr

 

 

O nama

Turistička agencija Portal nalazi se u centru povijesnog grada Trogira, na njegovoj uvijek vedroj i prepunoj rivi. ...

O nama

Osim ponude na našoj web stranici gostima smo u mogućnosti ponuditi i ostale zanimljive turističke usluge...

Poslovni kutak

Ukoliko želite Vaš apartmanski objekt prezentirati u ponudi privatnog smještaja naše agencije, molimo Vas da...

povijest

Tragurion, danas Trogir, kao naselje utemeljili su grčki kolonisti, trgovci matične Isse (Visa) tijekom III. st. pr....

Vrijedno vidjeti

Trogir je prepun stvari koje treba vidjeti, ovdje ćemo navesti one koje mi mislimo da ne smijete propustiti....

O Hrvatskoj

Hrvatska je doista jedinstvena, ne samo zbog svog kristalno čistog i plavog mora, nego i zbog tisućgodišnjeg niza...

Vrijedno vidjeti

U Hrvatskoj, gdje se Sredozemno more, planina i Panonske ravnice stapaju u jedinstven sklad prirodnih ljepota, u roku od samo...

Korisne informacije

Ovdje ćete naći popis stvari koje je korisno znati kod dolaska u Hrvatsku...

Događanja u Trogiru

Le strade di Trogir sono vivi con molti eventi culturali per tutta l'estate. Tutti i visitatori di Trogir si trovano qualcosa per...

Vremenska prognoza

Mapa

Na interaktivnoj mapi Trogira i okolice imate priliku vidjeti najzanimljivije stvari koje smo izdvojili za Vas...

Uvjeti i odredbe

Na ovom linku možete pronaći sva prava i obveze, kako gosta tako i agencije....

Česta pitanja

Za Vas smo napravili popis odgovara na pitanja koja će Vas najviše zanimati....

Kako rezervirati

U ovom djelu imate priliku pročitati kako izvršiti rezervaciju, o načinima plačanja i o općim uvjetima...