Nahajate se : home > Trogir > IZLETI > Nacionalni parki > Kornati

Kornati

Kornati
+dodaj na listo
  • Kornati
  • 09:15 from Vodice
  •     Sre        
  • 0,00
  • Rezerviraj izlet

HIGHLIGHTS

Naravni park Telašćica - najbolj varna, najlepša in največja naravna  luka v Jadranskem morju
Slano jezero Mir –
naravni fenomen jezera na otoku, dom endemske vrste jegulje - Kajman
Najvišji klifi na Jadranu Kornati –
najlepši prizor po kateremu je otočje dobilo ime, po besedi „corona“ kar pomeni krona

OPIS

Izlet v nacionalni park Kornati se prične z zbiranjem udeležencev na v naprej dogovorjenih lokacijah, najbliže Vaši namestitvi na Trogirski rivieri. Pot nas vodi proti Vodicam kjer se vkrcamo na ladjo in pričnemo nepozabno potovanje na otočje Kornati.

Med udobno vožnjo med otočki Vam bodo animatorji podali nekaj informacij o  izletu, Nacionalnem parku Kornati, Vas opozorili na nekatere znamenitosti med katerimi pluje ladja, ter Vam postregli s kosilom. Na izbiro boste imeli tako mesni kot tudi ribji meni. V dobrem razpoloženju žive dalmatinske glasbe ladja pripluje v naravno luko Telaščica. Iz najvišje točke otoka lahko vidite najvišje klife - krone Jadrana po katerih so Kornati tudi dobili ime. Ti naravni vertikalni grebeni, ki se vzdigujejo do neverjetne višine 80 m strmo nad morje, so domovanje številnih vrst redkih ptic, med katerimi je tudi sivi sokol, kar uvršča Telaščico v IBA (Important Bird Area). Po uživanju v prekrasnih prizorih ter kontrastih zelenih borovcev, sivih skal ter modrega morja se lahko osvežite v slanem jezeru Mir. Ta naraven fenomen slanega jezera na otoku nudi možnost sproščanja in uživanja na soncu ter kopanja v topli morski vodi. Prosti čas lahko tako izkoristite bodisi za sprehajanje po neokrnjeni naravi otoka ali za kopanje v kristalno čistem morju.

Izlet se zaključi z ladijsko vožnjo v Vodice, kjer čaka naš transport. Bogatejši za lepo iskušnjo se vračamo v Trogir.

KORISTNE INFORMACIJE

Priporočamo, da s seboj ponesete kopalke, kremo z zaščitnim faktorjem, pokrivalo, sončna očala, fotoaparat ter dobro voljo.

O nas

Turistična agencija Portal se nahaja v centru zgodovinskega mesta Trogirja, na njegovi vedno vedri in polni rivi. Naša...

O nas

Poleg široke ponudbe namestite, enodnevnih izletov, storitev najema vozil vam v agenciji nudimo še številne dodatne...

Vremenska napoved

Mapa

...